Dwergkonijn

Beschikbaarheid: contacteer ons

Beschrijving

Met hun eigenwijze snoetjes en compacte formaat zijn dwergkonijnen erg geliefde huisdiertjes. Als je je dwergkonijntje los in huis laat lopen heb je er bovendien een prima metgezel aan: nieuwsgierig, onderzoekend en vooral temperamentvol!

Geef je konijn liever geen stukjes brood of koek; ze zullen het gretig van je aanpakken, maar hun maagjes zijn er niet op berekend! Geef je konijn af en toe een beetje mengvoer, maar niet teveel: hij kan er kieskeurig van worden en zijn hooi voortaan laten staan. Als dat het geval is, dan kun je overschakelen op speciale voeding voor kieskeurige konijntjes. Dit valt meestal nog wel goed in de smaak. Zorg ook altijd voor vers drinkwater en controleer dagelijks de eetbak. Ze dienen ook dagelijks hooi tot hun beschikking te hebben, hiermee slijten ze hun tandjes af.

Tot slot: geef je konijn veel aandacht. Dwergkonijnen zijn echte gezelschapsdieren; ze gedijen op aandacht. Aai je konijn en praat gerust tegen hem! Je zult merken dat hij op zijn manier terug probeert te praten, bijvoorbeeld door aan je hand te likken of door tussen je benen door te rennen. Wanneer je weet of je je konijntje voldoende aandacht geeft? Een blik op zijn vachtje is voldoende: als het vachtje glimt, dan zit je konijn prima in zijn vel!
RASZUIVER!